Våra produkter

Rör och rördelar från samma tillverkare

Även om rören är certifierade enligt EN 12201 och EN 1555 är det viktigt att komma ihåg att skarvarna vanligtvis utgör den svaga punkten i ett rörsystem. Dessa måste alltså ha minst lika hög kvalitet och lika lång livslängd som det övriga rörsystemet för att ledningen ska hålla och leverera över tid enligt specifikationerna. När det gäller skarvarnas kvalitet spelar rörens rundhet en nyckelroll. Tack vare vår tillverkningsprocess har vi på Extena kunnat sätta högre krav och betydligt snävare toleransnivåer gällande ovalitet än vad standard tillåter.

Komplett sortiment av rördelar för tryckrör i polyeten.

Elsvetsdelar, formsprutade rördelar, maskinbearbetad rördelar, segmentsvetsade rördelar, sömlösa böjar, flänsförband samt specialrördelar.

Kraven på ett rörsystem varierar beroende på användningsområde. Vi tillhandahåller därför ett stort utbud av rördelar i polyeten med olika funktioner som uppfyller kraven enligt EN 12201 och EN 1555 och som kan tillverkas efter uppdragsgivarens specifikationer. Med våra rördelar och omfattande sortiment av rör i PE100 RC kan vi erbjuda kompletta rörsystem som ger en trygg, säker och kostnadseffektiv drift.

Skarvarna är oftast den svaga länken i rörsystemet. Ett av de viktigare kraven från entreprenörer och ledningsägare är därför bra förutsättningar för säker skarvning. För att kunna göra säkra skarvar måste rören hålla en hög kvalitet i alla avseenden, både gällande råvara och tillverkningsprocess. Runda rör med liten ovalitet ingår här som en viktig del.

Extena har 40% högre krav gällande ovalitet än vad standard anger.

 

Rördelar i polyeten

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Formsprutade rördelar
Extena rördelar Polyeten Tryckrör Maskinbearbetade rördelar

Formsprutade rördelar
Våra formsprutade PE-rördelar är tillverkade i PE100-material som uppfyller kraven enligt standarderna SS-EN 1555 och SS-EN 12201. Alla formsprutade rördelar är tillverkade med förlängda spetsändar, vilket gör att rördelarna kan användas både till elektrosvetsning och stumsvetsning. Finns i dimensioner upp till 500 mm.

Maskinbearbetade rördelar
Våra maskinbearbetade rördelar av PE100 RC är baserade på ett homogent rörämne som maskinbearbetas i ett stycke. Vi kan därmed öka godstjockleken vid kritiska punkter, vilket ger en mycket stabil och tryckklasskompatibel konstruktion. Med våra homogena och skarvfria rördelar blir ditt rörsystem inte bara helt tryckbeständigt utan också pålitligt på lång sikt. Vi tillhandahåller maskinbearbetade rördelar såsom böjar, grenrör och övergångsrör i dimensionerna 400 till 1200 mm.

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Segmentssvetsade rördelar
Extena rördelar Polyeten Tryckrör Sömlösa böjar

Segmentsvetsade rördelar
Våra segmentsvetsade rördelar erbjuder en kostnadseffektiv lösning och kan med fördel användas till självfallsledningar och ledningar med lägre tryck. Rördelarna tillverkas vanligtvis av delar från PE-rör av PE100 RC och PN-klassificeras utifrån SDR-klass och utformning. Böjarna kan tillverkas i samma SDR-klass som rören så länge vinkeln mellan segmenten inte överstiger 15 grader. Segmentsvetsade T-rör behöver oftast tillverkas av delar med större väggtjocklek än den övriga ledningen för att uppnå samma PN-klassificering. Detta innebär dock att T-röret får en mindre innerdiameter än huvudröret. Alla segmentsvetsade T-rör har en trycklassreducering. Våra segmentsvetsade böjar och grenrör finns i dimensionerna 400 till 1200 mm.

Sömlösa böjar
Med en sömlös böj elimineras reduktionsfaktorn vilket innebär att rörledningens trycknivå bibehålls även vid böjen. Alla våra sömlösa böjar tillverkas av PE100 RC och finns i dimensioner upp till 900 mm och vinklarna 11°, 22°, 30° 45° och 90° grader. Dimensionerna 110 till 355 har vi alltid på lager.

• Långa rakändar
• Tryckklass: 16 bar vatten (10 bar gas)
• Tillverkad av vulstfritt rör

Elsvetsdelar

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Elsvetsdelar

Elsvetsdelar av PE100 RC
Extena levererar ett brett sortiment av elsvetsrördelar för sammanfogning av PE-rör. Våra elsvetsdetaljer representerar hög kvalité och pålitlighet i syfte att ge våra uppdragsgivare en trygg och effektiv drift.

Kom ihåg att för ett optimalt svetsresultat krävs snäva toleranser mellan rör och rördel, och att problem ofta uppstår vid större dimensioner vid användning av rör med stor ovalitet. Tack vare vår tillverkningsprocess har vi på Extena kunnat sätta högre krav och betydligt snävare toleransnivåer gällande ovalitet än vad standard tillåter.

Elsvetsdelar från Extena är tillverkade av PE100 och PE100 RC enligt ISO 11922. Förstklassig produktion garanterar säkra och effektiva installationer.

Flänsförband

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Flänsförband

Lösflänsar, SF-flänsar, HP-flänsar
Flänsförband används vanligtvis för att ansluta rörsystemet till ventiler, pumpar och andra rör. Extena levererar ett brett utbud av flänsförband såsom lösflänsar, SF-flänsar och HP-flänsar med olika tryckklasser och borrningar. Kragarna tillverkas av polyeten och är förlängda för optimala svetsförutsättningar. Produkterna finns i dimensioner från 63 mm upp till 1200 mm.

Rördelar med funktion för specifika rörsystem

Extena rördelar Polyeten Tryckrör

Vi erbjuder rördelar specifikt anpassade efter våra rörsystem SLM® DCT, SLA® Barrier Pipe, 3L Leak Control, HexelOne® och Polarrör®. Dessa rördelar förses med ytterligare inbyggd funktion för att passa till rörsystemets funktioner. Tillverkas efter beställning.

Specialtillverkade rördelar efter ritning

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Specialtillverkad rördel

Vi erbjuder även specialtillverkade rördelar efter ritning. Även kompletta enheter, bestående av rör och rördelar, kan designas, tillverkas och monteras enligt kundens specifikationer.

Huvudkontor

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

SWEDEN

Telefon +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.se

Org. nr. 556458-4448

Extena Finland

Telefon +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norge

Telefon +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no