Våra produkter

Att välja rätt rör!

Vi på Extena är tillsammans med tyska egeplast International specialister på tryckrörsystem av polyeten. Genom åren har vi utvecklat rörsystem med unika egenskaper som vi även tagit patent på. Idag har vi troligen marknadens bredaste och mest utvecklade sortiment.

Råvaran i våra rörsystem är PE100 RC som är det i särklass bästa materialet men 17 gånger högre kravnivå mot långsam spricktillväxt (SCG). Vi använder alltid PE100 RC som råvara i våra rör, vilket vi var fört med.

Till våra standardrör kan du lägga till olika funktioner, som till exempel en kraftig mantel. Alla våra flerskiktsrör har en kraftig mantel med tjocklek på 1 till 5 mm beroende på rörets godstjocklek. Vår tjocka mantel skall därför inte förväxlas med de tunnare ”kappor” som vissa rör på marknaden är försedda med. Vårt rör (SLM 3.0) med kraftig mantel lämpar sig att använda vid alternativa installationsmetoder.

Utöver kraftig mantel kan du sedan lägga till ännu fler egenskaper. Till exempel SLA Barrier Pipe som både har en kraftig mantel men även en barriär av konduktiv aluminium som gör att röret kan läggas i förorenad mark eller skydda känslig miljö vid transport av förorenat avlopp. Detta rör är certifierat av KIWA och ingår i klass III, vilket är den högsta klassen.

Genom tabellerna nedan kan du se vilket rör som passar bäst för olika ändamål.

Huvudkontor

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

SWEDEN

Telefon +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.se

Org. nr. 556458-4448

Extena Finland

Telefon +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norge

Telefon +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no